Lisse kent vele schrijvers. Denk aan Jan van Aken of Sander Verheijen. Tijdens de Heere Parade op zaterdag 27 oktober zullen drie andere lokale helden hun werk presenteren: Marjon Griffioen, Lex Niekel en Lisanne Didi Onderwater.

11.00-12.30 uur Lissese schrijversmarkt
Een informele ontmoeting met de Lissese schrijvers onder het genot van koffie, thee en lekkers. Er kunnen vragen gesteld worden over het schrijverschap, over de boeken, over de werkwijze. Natuurlijk zijn de boeken in voorraad en indien gewenst, gesigneerd!

Lisanne Didi Onderwater over ‘Zie je mij?’
Deze novelle is het afstudeerwerk Creative Writing van Lisanne Didi Onderwater (1993) aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten Arnhem (onder begeleiding en redactie van Erik Jan Harmens).
Zie je mij? gaat over het worstelen met zichtbaar zijn en ruimte innemen, over gevoel versus controle, over verlegenheid en over de liefde. In dagboekfragmenten beschrijft ze flarden uit het leven van een meisje met een eetstoornis en een jonge vrouw die zich in een relatie bevindt waarin ze zich eenzaam voelt.
Pauline Goedemans: “Wat een stijl! Maak kennis met Lisanne en haar boek!”

Marjon Griffioen over ‘Nu zie ik je nooit meer’
Marjon neemt je mee op reis in haar zoektocht naar Wim Randsdorp, die op 21-jarige leeftijd, als tewerkgestelde, omkomt in het Duitsland ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Wims wekelijkse brieven naar zijn moeder, broers en zusters geven hem alsnog een stem en vertellen het verhaal van zijn laatste levensjaar. Laat je verrassen door de bijzondere ontmoetingen die zij heeft en de verhalen die zij te horen krijgt, met als ultiem hoogtepunt: haar ontdekkingen in de stad Berlijn. Het bewijs dat sporen 70 jaar na dato nog terug kunnen leiden naar het onvertelde verleden. Marjon Griffioen (1963) is getrouwd met John, moeder van een dochter en een zoon en werkt als leerkracht op een basisschool. Haar belangstelling voor het levensverhaal van deze oom en haar fascinatie voor geschiedenis worden extra geprikkeld, als John brieven uit het verleden vindt van zijn oom, Wim Randsdorp.
Lissese geschiedschrijving met bijzondere ontmoetingen!
 
Lex Niekel over ‘Van rode plein naar Chinese muur’
In ‘Van Rode Plein naar Chinese Muur’ reis je met Lex Niekel van Moskou naar Beijing over ongetwijfeld een van de mooiste, langste, afwisselendste en interessantste spoor banen ter wereld: de Trans-Mongolische spoorlijn. Met oog voor detail en een flinke dosis humor voert Lex je acht duizend kilometer mee. Hij maakt kennis met de enge inwoners van Moskou, de gastvrijheid en het optimisme van jonge Mongolen en de soms luidruchtige en opdringerige Chinezen. ‘Van Rode Plein naar Chinese Muur’ is meer dan een reisboek. Lex laat ook zien wat een reis met de Trans Mongolië Express met je als persoon doet. Een must have dus voor reislustigen bij wie deze reis op de bucketlist staat. Lex Niekel (1957, Amsterdam) combineert schrijftalent met passie voor sport en reizen. Als sportfan interviewde hij oud-topsporters Jacco Eltingh, Dennis van der Geest, Wim Jonk, Kim Staelens, Robert Eenhoorn en Renske Endel. Als treinfanaat reisde hij in één dag langs alle provinciehoofdsteden, dwars door Scandinavië en met de Trans-Mongolië Express van Moskou naar Beijing. Over die laatste reis schreef hij zijn eerste boek.
Een interessant én persoonlijk verhaal over een mooie reis!

Grimbergen Boeken Heere Parade Schrijversmarkt Lisse Vierkant Uitgeven Boek Boeken

 

Locatie: Grimbergen Boeken
Tijd: Van 11.00 tot 12.30 uur
Toegang: gratis