Over mij

Ik ben Lisanne. Freelance journalist, schrijver, fotograaf en (web)redacteur uit Lisse. In 2018 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Creative Writing aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten. Mijn afstudeerwerk was een novelle.

Ik schrijf voornamelijk non-fictie in de vorm van artikelen, interviews, reportages en essays. Over kunst en cultuur, creatief ondernemerschap, onderwijs, interieur en de liefde. Maar net zo goed over onderwerpen waar ik veel minder van afweet, zoals het vaderschap of programmeren.

Sinds 2015 werk ik als freelance portret-, evenement– en bruidsfotograaf. Die veelzijdigheid en variatie geeft mij steeds weer bergen energie.┬áZo sta ik de ene week op mijn regenlaarzen en in de modder een cross te fotograferen en een paar dagen later hangt diezelfde camera boven het bedje van een pasgeboren baby’tje. Bruiloften blijven favoriet, want de liefde in al die details vastleggen, dat is het allermooiste wat er is. Maar dat kan net zo goed tijdens een festival, portretshoot en ja, zelfs bij een bedrijfsevent vallen heel wat emoties en mooie herinneringen vast te leggen.

Met veel plezier werk(te) ik dan ook voor onder andere DJBroadcast, CultuurCollege, Creative Contracts, Hard//Hoofd, Volkskrant Magazine, ArtEZ Finals Magazine, Bavaria 0.0, HAK, Action, optiekvereniging NUVO en De Nieuwe Oost/Wintertuin.